01-10-05

Season 1; disk 2.

5: Suspicion.
Wanneer het Atlantis team tijdens een expeditie op een andere planeet in een hinderlaag van de Wraith loopt, begint Dr.Weir te vermoeden dat er onder de Athosians een spion van de Wraith is. Ondanks tegenstand van Teyla en Sheppard zet ze de Athosians apart aan de zuidkant van Atlantis om hen te ondervragen. Maar als de ondervragingen een beschuldigende toon aannemen trekken de Athosians massaal de stad uit.
6: Childhood's end.
Het team ontdekt een primitieve stam in het woud die al eeuwen uit de greep van de Wraith weet te blijven. Ze zijn niet op de hoogte van het elektromagnetisch veld dat hen beschermt tegen de technologie van de Wraith en denken dat het plegen van een rituele zelfmoord op 25-jarige leeftijd er de reden voor is dat de Wraith wegblijft. Sheppard probeert hen ervan te overtuigen dat het ritueel niet nodig is maar de 'ouderlingen' in het dorp vrezen dat de aanwezigheid van deze 'volwassenen' in hun midden de aandacht zal trekken van de Wraith.
7: Poisoning the well.
Bij het onderzoek naar een nieuwe uitgang van de Stargate ontdekt het team de Hoffans, een menselijke beschaving die mogelijk een medicijn heeft ontwikkeld dat hen immuun maakt voor de Wraith. Als de Hoffans horen dat de Wraith door toedoen van het Atlantis team is gewekt, worden de leiders van de Hoffans ongeduldig en eisen dat hun volk direct wordt ingeënt met het medicijn, waarvan nog niet eens duidelijk is of het wel veilig is. Kan Dr. Beckett de Hoffans overtuigen van het tegendeel voordat het te laat is?
8: Home.
Als Dr. McKay een manier ontdekt om de wormhole terug naar de aarde te openen en Dr.Weir hoort dat het team binnen een maand weer terug kan naar Atlantis, is het team dolblij! Dr.Weir brengt de tijd door met haar vriend, Sheppard geeft Teyla een grote rondleiding en McKay neemt de tijd om te relaxen. Maar als de hyperdrive van het schip Prometheus per ongeluk wordt vernietigd, wordt daarmee ook alle hoop kapotgeslagen om nog terug te gaan naar Atlantis!
 
2004

21:49 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.