01-10-05

Season 1; disk 4.

13: Hot zone.
Wanneer leden van het team te maken krijgen met een vreemde infectie blijkt dat ze geïnfecteerd zijn door een Nanite virus waardoor ze gaan hallucineren en uiteindelijk sterven door een hersenbloeding. De pogingen van het team om het virus uit te schakelen met elektromagnetische pulsen blijken niet te werken. Kunnen ze de dodelijke technologie een halt toe roepen voordat het de hele stad infecteert en er straks niemand meer leeft?
14: Sanctuary.
Het Atlantis team bezoekt een waar paradijs waar techniek nog geen voet aan de grond heeft gekregen en vraagt of ze hier vluchtelingen van de Wraith onder mogen brengen voor asiel. De bewoners weigeren omdat ze geloven dat hun godin Athar de planeet niet heeft bedoeld voor kolonisatie door buitenstaanders. Maar als Sheppard de hoge priesteres van Athar mee terugneemt naar Atlantis haalt hij zich daarmee heel zich wat ellende op de hals.
15: Before I Sleep.
Het Atlantis team ontdekt een slaapcabine waarin een vrouw ligt die wel 10.000 jaar oud blijkt te zijn. Helemaal opgewonden door de mogelijkheid dat zij wel eens een van de buitenaardse wezens kan zijn die Atlantis hebben gebouwd, besluit het team haar te wekken uit haar diepe slaap, ondanks het risico dat haar gezondheid mogelijk gevaar loopt. Maar de schok is pas echt groot wanneer de gereanimeerde oude vrouw zich zelf voorstelt als niemand anders dan Dr. Weir!
16: The Brotherhood
Het Atlantisteam reist naar Dagan, een planeet die wordt bewoond door een volk waarvan de voorouders ooit een ZPM aanbaden als religieus symbool. Maar terwijl het team zoekt naar de antwoorden op de vragen komen de Genii achter hun activiteiten op Dagan en sturen een undercover agent. Het Atlantis team komt steeds dichterbij de ZPM die ze zoeken maar ondertussen komen ook de Genii snel dichtbij hun doel!
 
2004

21:42 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.