28-11-09

Season 5; disc 1.

SA 1

01 - Search and rescue: Sheppard is zwaar gewond. Col. Carter probeert een reddingsmissie te starten maar dan arriveert Michael's korfschip en valt de Daedalus aan. Sheppard's team sluipt aan boord van het korfschip om Teyla te redden. Maar dan breekt Teyla's water en moet McKay de baby te verlossen.

02 - The seed: Dr. Keller zoekt naar een geneesmiddel voor Carson Beckett. Ondertussen arriveert Richard Woolsey als de nieuwe leider van Stargate Atlantis. Beckett wordt herwekt en het medicijn werkt. Keller komt zich niet melden de volgende dag. Het team vindt haar in haar kamer.

03 - Broken ties: Ronan wordt ontvoerd door Tyre. Hij probeert Ronan te hersenspoelen zodat hij werkt voor de Wraith. Het team is op zoek naar Ronan maar ontdekken dat hij een Wraith aanbidder is geworden.

04 - The Daedalus variations: Col. Sheppard en zijn team vind het schip de Daedalus maar merken dat het verlaten is. Teyla bekijkt de laatste video van de commandant van het schip Col. Sobol. Maar Sheppard kent helemaal geen Sobol.

2008

19:19 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 5; disc 2.

SA 2

05 - Ghost in the machine: De Replicators hebben een digitaal equivalent gevonden van ascension. Ze reizen naar Atlantis en nemen de stad over. Wanneer het team een ruimte willen overmeesteren, zien ze Fran, de Replicator die McKay had gemaakt.

06 - The shrine: McKay is getroffen door een mentale ziekte waardoor hij zijn herinneringen en geheugen kwijt raakt. Ze contacteren zijn zus Jeannie maar het is mogelijk al te laat om hem te helpen.

07 - Whispers: Beckett moet John Sheppard vervoegen naar een planeet. Samen met een ander team vinden ze een verborgen Wraith laberatorium met een dozijn wezens in statis. Maar dan breken ze uit.

08 - The queen: Todd vraagt het team om hulp. Teyla wordt vermomd als Todd's koningin. Ze willen onderhandelingen sluiten met andere koningen. Maar het duurt niet lang voordat men twijfelt. Todd en Teyla moeten nu samenwerken.

19:17 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 5; disc 3.

SA 3

09 - Tracker: Ronan, McKay en Keller bezoeken een planeet dat onlangs werd aangevallen door de Wraith. Maar dan wordt Keller ontvoerd door Kyrik. Jennifer probeert hem te overtuigen. Hijzelf is verbaasd dat ze weet wat een Renner betekent.

10 - First contact: Daniel Jackson komt naar Atlantis omdat hij vermoedt dat Janus, een Ancient een verborgen laberatorium heeft op Atlantis. Dan worden McKay en Jackson ontvoert door onbekende vijanden.

11 - The lost tribe: De Stargate werd opgeblazen door het Ancient apparaat van Janus. Sheppard probeert McKay en Jackson te redden voordat Todd arriveert met het gekaapte schip de Daedalus om de Asgard te stoppen.

12 - Outsiders: Dr. Beckett werkt op een planeet waar overlevenden van de Hoff-plaag verblijven. Plotseling duiken de Wraith op en eisen aan de dorpsbewoners om de overlevenden uit te leveren. Sheppard en zijn team maken een plan.

2008

19:15 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 5; disc 4.

SA 4

13 - Inquisition: Het Atlantis team wordt uitgenodigd door een coalitie van verschillende werelden. Maar dan wordt het team gevangen genomen en terechtgesteld voor misdaden tegen de Pegasus Galaxy.

14 - The prodigal: Michael heeft Atlantis overgenomen en de zelfvernietiging geactiveerd. Hij wil Teyla en haar zoon ontvoeren. Sheppard en McKay proberen de stad te heroveren door een onderwater Puddle Jumper te herstellen.

15 - Remnants: Richard Woolsey wodt geevalueerd als leider van Atlantis. Ondertussen is Sheppard gevangen genomen door Kolya waarvan hij dacht dood te zijn. McKay en Zelenka ontdekken een nieuw ras op hun thuisplaneet.

16 - Brain storm: McKay keert terug naar de Aarde om een uitvinding van zijn rivaal te zien. De technologie werkt niet zoals het hoort waardoor het apparaat dt het weer controleert helemaal flipt. Nu moet McKay Keller zien te redden voor ze sterft.

2008

19:14 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 5; disc 5.

SA 5

17 - Infection: Sheppard en zijn team onderzoeken een verlaten Wraith korfschip dat nabij Atlantis zweeft. Todd heeft hulp nodig van Keller want haar vaccin heeft gevaarlijke bijwerkingen waardoor Wraith veranderen in iets anders.

18 - Identity: Dr. Jennifer Keller's lichaam is overgenomen door een sluwe dievegge. Zij probeert op die manier in handen te komen van Ancient technologie. Keller probeert te ontsnappen voordat ze geexecuteerd wordt.

19 - Vegas: In een alternatieve realiteit probeert Detectief John Sheppard een aantal vreemde moorden op te lossen in Las Vegas. Het blijkt een Wraith te zijn die zijn coördinaten probeert door te seinen naar andere Wraith.

20 - Enemy at the gate: Een Wraith korfschip kent de coördinaten van de Aarde. Ook is het in bezit van een ZPM waardoor het korfschip sterker wordt. De BC-304 zijn zwaar beschadigd. Alleen Atlantis kan nu nog het korfschip stoppen.

2008

19:12 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |